Hormoner

Gode ting du kan bruge for dig selv, når hormonerne er på spil og giver varme.

Kost man skal tænke over

En god sund og velsmagende mad med plante-østrogener, er et godt fundamentet for hormoner i balance, samt krydderurter og kosttilskud, og mindre kød, alkohol og koffein.

Mad med plante-østrogener, hvor du kan vælge mellem sesamfrø, fuldkornsprodukter, æbler, bladselleri, rodselleri, nødder, bønner, ærter, linser og hørfrø.  Vælge gerne økologiske fødevarer

Blandt krydderier med plante-østrogener kan du vælge mellem gurkemeje, timian og oregano.

Rødkløver lindrer hedeture og svedeture:

En række undersøgelser viser, at rødkløver har en positiv virkning på hedestigninger og svedeture. Drik en kop rødkløver-te tre gange dagligt, eller tag fermenteret rødkløverekstrakt (følg dosis på pakken) om morgenen.

Hvile lige for dig

Hormoner kommer i balance med mere søvn og hvile samt flere pauser og fridage.

Det handler om at få nok søvn og sove så længe du kan. Overvej om du kan slukke for vækkeuret og lade mobilen ligge udenfor soveværelset.

Tage flere pauser i løbet af dagen. Mindre stress køler kroppen ned, så det handler om at komme ned i gear.

Hvile efter arbejde. Holde f.eks. en vaskeægte fridag – en dag til at dase og slappe af, gerne hele dagen på sofaen. Gør det også gerne når du kommer hjem fra arbejde, lad vasketøj ligge, gør noget godt for dig selv.

Energi noget der gør en forskel

Juster motionen, så der bliver en naturlig bevægelse med moderat motion. De mange hormonelle forandringer gør, at kroppen må bruge mere energi indadtil.

Derfor er det sundere med moderat, men naturligvis daglig motion, som yoga, gåture og cykelture.

Falde til ro med yoga, åndedrætsøvelser, afslapningsøvelser og dyb meditation. Når du falder til ro, bliver der større balance i hormonsystemet, og hele kroppen køles ned.

Selvomsorg, noget som er for dig

Her får du ro og større velvære, der igen kan hjælpe dig til at få hormonerne i balance.  
Du kan skabe velvære ved egenomsorg gennem zoneterapi, ansigtspleje, massage og andre former for velvære.
Zoneterapi hjælper kroppen med at komme i balance, påvirker hormonsystemet, samt hjælper kroppen til at opdage hvordan den har det.

Få vendt tankerne mod det positive, få mere lykke og glæde i hverdagen.